LED Aydınlatma Sistemleri
 
LED Kelime anlamı olarak Light Emitting Diode (Işık Yayan Diyot)`un baş harflerinden oluşmaktadır. Led ‘in en önemli kısmı yarı iletken malzemeden oluşan ve ışık yayan led çipidir. Led çipi noktasal bir ışık kaynağıdır ve kılıf içerisine yerleştirilmiş yansıtıcı eleman sayesinde ışığın belirli bir yöne doğru yayılması sağlanır. Ledler çeşitli kimyasal maddelerden üretilirler ve bu farklı maddelerin bileşimi ışığın rengini belirler. Bu Led aydınlatma sistemi çok yeni olsa da şimdiden otomobil farlarından evlere kadar kullanılmaya başlanmıştır. Nitekim hala piyasada olan sistemlerin artı ve eksilerinin dökümü yapıldığında, bu yeni teknolojinin günümüzdekilerin tahtını sarsacağı çok nettir.

Ledlerin en büyük özellikleri Florasan ve klasik ampullerin tüm avantajlarına sahip olmalarına rağmen eksi yönleri içermemeleri ve %100 lik bir randımanla çalışabilmeleridir. Ayrıca enerjinin tümü ışık kaynağına dönüşüyor, ısı yaymıyor. Bu üstün özelliklerinin yanı sıra %80 enerji tasarrufu sağlamaktadır.
 
Stoklarımızda şerit ledlerin yanısıra nokta led ve modül ledler de bulunmaktadır.Ayrıca led adaptörleri 1,00 amperden 29,00 ampere kadar stoklarımızda mevcuttur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NEDEN LED TERCİH EDİLMELİDİR?
 
.Fiziksel darbelere dayanıklıdır.
.Uzun ömürlüdürler(100.000 saate kadar ömürleri vardır).
.Düşük güç tüketirler.
.Kurulumu kolaydır.
.Nem ve suya karşı dayanıklıdırlar.
.Küçük boyutlu ve hafiftirler.
.İç mekan ve dış mekan uygulamalarına uygundurlar.
.Mono-kromatik(tek dalga boyu ve tek renkli)ışık kaynağıdırlar.
.Ledler geleceğin ışık kaynağıdırlar.